Piraattipuolueen Varsinais-Suomen piiriyhdistyksen ehdokasasettelu tulevia eduskuntavaaleja varten saatiin päätökseen. Piiriyhdistyksen ja puoluehallituksen ehdotusten kautta Piraattipuolue sai Varsinais-Suomen vaalipiiriin neljätoista ehdokasta.

Piraattipuolue lähtee myös Varsinais-Suomesta luottavaisin mielin tuleviin vaaleihin. Piirijärjestön varapuheenjohtaja Jukka Tuohimetsä kommentoi: ”Piraattipuolue on eräs Suomen historian nopeimmin kasvaneista puolueista. Tulemme todennäköisesti saamaan Varsinais-Suomessa ehdokaslistan täyteen.” Listan viimeiset paikat ovat jo kovan kiinnostuksen kohteena.

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja ja piiriyhdistyksen puheenjohtaja Petri Lagus jatkaa: ”Piraattipuolue on jo voittanut vaalit. Me olemme saaneet niin monia asioita läpi muiden puolueiden ohjelmiin, että meidän ei tarvitse kuin jatkaa sitä, mitä teemme. Tämän hetkisen suosion perusteella meillä on erittäin hyvät mahdollisuudet saada ehdokkaita läpi Varsinais-Suomesta.”

Varsinais-Suomen Piraatit odottavat vaaleja luottavaisin mielin.

Ehdokkaiden keskuudessa vastustusta ovat aiheuttaneet erityisesti pitkään jatkuneet yksilönvapauden loukkaamiset Suomessa. Pitkän aikaa jatkuneet ongelmat ja lakien muuttaminen huonompaan suuntaan ovat saaneet yhdistyksen jäseniä lähtemään mukaan politiikkaan ja asettumaan ehdolle vaaleihin.

”Piraattipuolue on ainoa puolue joka ymmärtää tietoyhteiskunnan merkityksen ja on myös sitoutunut puolustamaan ihmisten sananvapautta ja vapaata tiedonsaantia. Vieläkään mikään muu puolue ei pysty ottamaan vakavasti vastaan näitä asioita,” kommentoi ehdolle asettuva Maria Pinjanainen.