Varsinais Suomen Piraatit valitsivat uuden hallituksen 1.2.2021

Piiriyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Pyry Saarela, varapuheenjohtajaksi Taisto Oksanen ja hallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi Sebastian Mäki sekä Antti Tulonen

Toiminnantarkastajaksi valittiin Satu Immonen ja varatoiminnantarkastajaksi Omar El-Begawy

Ehdokkaiksi kuntavaaleihin 2021 valittiin Sebastian Mäki, Pyry Saarela ja Taisto Oksanen

Varsinais-Suomen Piraattien kannatus jatkoi kasvuaan eduskuntavaaleissa 2015

Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa. Puolueen kannatus kasvoi 66 prosenttia. Varsinais-Suomen piraatit kasvatti kannatustaan 26 prosenttia. Kaikenkaikkiaan eduskuntavaaleissa vuonna 2011 ääniä saatiin 1664 kappaletta ja vuoden 2015 vaaleissa 2091 kappaletta.

Seuraava projekti on kerätä uudelleen puolueen kannattajakortit. Tähän työhön toivotaan mukaan uusia aktiiveja.

Seuraavien vuosien tavoitteena on kasvattaa aktiivisten jäsenten määrää merkittävästi, kehittää toimintaa edelleen ja saada seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdokkaita valituksi kunnanvaltuustoihin. Vaalien aikaan löytyi taas muutama potentiaalinen tuleva aktiivi, joten alku näyttää lupaavalta. Haasteena on tehdä Piraattipuolue paremmin tunnetuksi kaikissa ikäryhmissä, jotta vaalien aikaan äänestäjille näyttäytyisi useampi varteenotettava vaihtoehto. Piraattipuolue on Suomen suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue.

Aktiivit ja ehdokkaat tekivät ahkerasti ja esimerkillisesti töitä näissä vaaleissa. Murto-osa siitä energiasta vaalien välillä riittää takaamaan meille voiton ensi vaaleissa.

Ville Oksanen: ”Eduskunta 
ei osaa 
säätää lakeja”

Eduskunta on ylin lakeja säätävä elin, mutta kansanedustajilta puuttuu taito säätää lakeja. Näin sanoo juristi Ville Oksanen, joka toimi tekijänoikeuksiin muutoksia ajaneen kansalaisaloitteen taustalla.

”Enemmistöhallitus ja virkamiehet valmistelevat lainsäädännön, eduskunnassa tehdään vain pieniä korjauksia. Kansanedustajilla ei ole ollut tarvetta ylläpitää lainvalmistelutaitoa. Siksi se on kadonnut”, Oksanen sanoo.

Lainvalmistelutaito on hänen mukaansa turha taito edustajille, koska kansanedustajat eivät käytä valtaansa. Jos laeissa on ongelma, ne lähetetään takaisin valmisteluun. Edustajat eivät itse tee korjauksia.

”Nyt oikeudellinen osaaminen on virkamiehillä ja eduskunnasta on tullut kumileimasin.”

Lähde: Image

Uusi puolueohjelma julkaistu

Piraattipuolueen uusi puolueohjelma on julkaistu Piraattipuolueen verkkosivuilla. Ohjelma on jaettu periaateohjelmaan sekä neljään alaohjelmaan: yksilönvapaus, tietoyhteiskunta, Eurooppa- sekä talous-, kunta- ja perusturvaohjelmaan .

Puolueen puheenjohtaja Harri Kivistö kirjoittaa Piraattipuolueen blogissa seuraavasti:

Entisen puolueohjelman tilalle rakennettiin useampaan ohjelmaan jakautuva kokonaisuus. Kaiken pohjalla on periaateohjelma, jossa luonnehditaan piraattien ajatusmaailmaa yleisemmällä tasolla. Siinä määritellään puolueen politiikan lähtökohdat yksilönvapauksista, yhdenvertaisuudesta, avoimesta ja demokraattisesta yhteiskunnasta sekä maltillisesta taloudenhoidosta.

Puolueohjelmaa laajennettiin heinäkuun alussa puoluekokouksessa aiemman jäsenille tehdyn kyselyn perusteella. Kaikilla läsnolevilla puolueen jäsenillä oli äänioikeus.

Tutustu uuteen periaateohjelmaan ja sen alaohjelmiin osoitteessa piraattipuolue.fi/agenda/puolueohjelma.

Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaiksi Pirate Bay -kasvo sekä palkittu nettipioneeri

Piraattipuolue on valinnut ehdokkaansa keväällä 2014 pidettävää Euroopan parlamentin vaalia varten verkon kautta pidetyllä jäsenäänestyksellä. Ehdokkaaksi valittiin muiden muassa vertaisverkkosivusto The Pirate Bayn keskeisiin kasvoihin kuuluva Peter Sunde.

– Olen huolestunut vallan keskittymisestä EU:hun, kuten myös henkilötietojen keskittymisestä suurille yhtiöille. Kotimaani Suomi on jopa Ruotsiakin riippuvaisempi digitaalisen alan tulevaisuudesta. Siksi Suomenkin on mielestäni aika saada piraatteja EU-parlamenttiin, perustelee Sunde ehdokkuuttaan.

Puolueen ehdokkaaksi valittiin lisäksi 64-vuotias loviisalainen Mikael Böök, joka oli varhain mukana kehittämässä Internet-palveluja Suomessa. Hän oli jo alkuvuodesta 1994 asiakkailleen Internet-yhteyksiä tarjonneen Kirjakaapeli-kirjaston keskeisiä taustahahmoja. Toiminnastaan Internet-palvelujen edistämiseksi hänelle myönnettiin tiedonjulkistamisen valtionpalkinto vuonna 1996. Böökiltä on hiljattain ilmestynyt teos Biblioteksaktivisten – essäer om makt och bibliotek i informationssamhället, joka käsittelee kirjastojen asemaa tietoyhteiskunnassa. Piraattien ehdokkaisiin kuuluu myös verkkopalveluita kehittävän, useita kertoja palkitun Leiki Oy:n toimitusjohtaja, filosofian tohtori Petrus Pennanen.

– Ehdokkaittemme joukosta löytyy paljon vakuuttavaa ymmärrystä tietoyhteiskunnasta sekä aitoa huolta perusoikeuksien toteutumisesta. Juuri paljastuneiden vakoiluskandaalien myötä on yhä tärkeämpää, että EU olisi aktiivinen yksityisyyden puolustaja. Olen ylpeä ehdokasjoukostamme, kommentoi Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö.

Ehdokkaita valittiin jäsenäänestyksessä 20, mikä on enimmäismäärä, jonka puolue voi eurovaaleissa Suomessa asettaa. Ehdokkaiden iät vaihtelevat 24:sta 64:een vuoteen. Ehdokkaita on Helsingistä, Espoosta, Tampereelta, Turusta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Loviisasta ja Rovaniemeltä.

Piraatit ovat jo edustettuna Euroopan parlamentissa, sillä Ruotsin piraattipuolueella on kaksi europarlamentaarikkoa: 53-vuotias tietotekniikka-alan yrittäjä Christian Engström ja parlamentin nuorin jäsen, 25-vuotias Amelia Andersdotter.

Lisätietoja antavat:

Harri Kivistö
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
p. 045 310 2344

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
p. 040 527 5470

Piraattipuolueen eurovaaliehdokkaat: http://piraattipuolue.fi/eurovaalit
Piraattien toiminnasta europarlamentissa: http://piraattipuolue.fi/2013/06/lisaa-piraatteja-europarlamenttiin
Lisätietoja blogikirjoituksesta: http://blogi.piraattipuolue.fi/2013/06/29/piraattipuolueen-eurovaaliehdokkaat-valittu/
Lehdistötiedote saatavilla myös osoitteessa: http://piraattipuolue.fi/2013/06/piraattipuolueen-eurovaaliehdokkaiksi-pirate-bay-kasvo-

Piraattipuolueen jäsenäänestys EU-vaaliehdokkaista on alkanut

Piraattipuolueen ehdokkaaksi kevään 2014 eurovaaleihin on ilmoittautunut 26 henkilöä. Koska puolueet voivat asettaa ehdolle vain 20 henkilöä, Piraattipuolue valitsee ehdokkaansa jäsenäänestyksellä.

Ehdokkaat löytyvät osoitteesta www.piraattipuolue.fi/eurovaalit-2014 ja äänestys on käynnissä 27.6.2013 -saakka. Varsinais-Suomen Piraateilla on kolme ehdokasta: Tapani Karvinen, Jiri Keronen sekä Sebastian Sid.

Puoleen jäsenille on lähetetty äänestysohjeet sähköpostissa.  Vaaleissa on käytössä siirtoäänijärjestelmä, jossa äänestäjä voi valita usean ehdokkaan paremmuusjärjestykseen. Jos ensisijainen henkilö ei saa riittävästi ääniä, ääni menee seuraavalle henkilölle.

Jäseneksi voi liittyä, sekä korjata muuttuneet yhteystiedot osoitteessa www.olepiraatti.fi.

Varsinais-Suomen Piraatit toivottavat hyvää Juhannusta.

Kunnallisvaalit 2012 näyttivät että kansalle kelpaa muutosvoimat. Pienryhmät kasvattivat suosiotaan 1,3%:lla viime vuoden eduskuntavaaleista, mutta yleinen äänestysinto tippui ennätyksellisen matalaksi (58,2%).

Kaikki muut suuret puolueet paitsi Perussuomalaiset hävisivät valtakunnallisesti. Piraateille ensimmäisten kunnallisvaalien n. 6000 äänen tulos ei ole huono, kun otetaan huomioon että resurssimme riittivät kampanjoida vain suurissa kaupungeissa ja useista niistäkin vain vaatimattomalla listalla.

Helsingissä Piraatit keräsivät 0,7 % äänistä, Uudellamaalla vain 360:n äänen päähän ja Varsinais-Suomessa noin 250:n äänen päähän näennäisestä valtuustopaikasta. Pirkanmaan Piraatit jyräsivät RKP:n tuplaäänillä ja ylsivät peräti prosentin kannatukseen, mutta vaaliliitto Kokoomuksen kanssa antoi liian suuren edun.

Laajat vaalitiedot löydät osoitteesta http://vaalit.yle.fi.

Jatkossa toivomme että Piraatti löytyisi joka kylästä.

Varsinais-Suomen Ely-keskus linjasi keskiviikkona, 5.1.2011, että yhteysalukset eivät saa kuljettaa saariin enää pelkkää postia. Postin saa viedä saariin ainoastaan muun henkilö- tai tavarakuljetuksen yhteydessä tai mikäli alus aikataulun mukaan menee joka tapauksessa saarelle, kirjoittaa Turun Sanomat.

Samassa Turun Sanomien artikkelissa 6.1.2011 kerrotaan saaristolaisen kommenttina:  ”– Jos tänne ei tule edes postia, sitten on kaikki loppu. Kaikki palvelut on viety.”

Tieto postinkulun reippaasta vähenemisestä on varmasti saaristolaisille järkytys.  Aiemmin yhteysalukset ovat käyttäneet omaa harkintaansa ja tuoneet postin heti perille.

Ihmisten tiedon saannin rajoittaminen on loukkaavaa ihmisten perusoikeuksia kohtaan.  Tiedon saanti, internet ja posti ovat kansalaisoikeuksia, eikä niille saa asettaa keinotekoisia rajoitteita kuten taloudelliset resurssit. Jos meillä Suomessa toteutetaan avoimuusperiaatetta hallinnoissa, voimme välttyä näiltä huonoilta ratkaisuilta.  Näistä hieman Maria Pinjanaisen blogissa

Tiedon vapaan kulun turvaaminen on yksi Piraattipuolueen tehtävistä.