Varsinais Suomen Piraatit valitsivat uuden hallituksen 1.2.2021

Piiriyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Pyry Saarela, varapuheenjohtajaksi Taisto Oksanen ja hallituksen muiksi varsinaisiksi jäseniksi Sebastian Mäki sekä Antti Tulonen

Toiminnantarkastajaksi valittiin Satu Immonen ja varatoiminnantarkastajaksi Omar El-Begawy

Ehdokkaiksi kuntavaaleihin 2021 valittiin Sebastian Mäki, Pyry Saarela ja Taisto Oksanen

Tervetuloa Varsinais-Suomen Piraattien syyskokoukseen. Kokous pidetään 17.11 Turussa, Panimoravintola Koulun Historian luokassa klo 16.00 (Eerikinkatu 18, 20100 Turku).
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/553259045243291/
Google-kalenteri: https://piraattipuolue.fi/kalenteri/
Syyskokouksessa Varsinais-Suomen piiriyhdistys valitsee hallituksen vuodelle 2020. Kokouksessa käsitellään myös jäsenten esille tuomat asiat.
Huomaa, että mikäli tahdot saada asialistalle käsiteltäväksi aiheen, tulee ilmoitus siitä lähettää piiriyhdistyksen hallitukselle viimeistään viikkoa ennen kokouspäivää eli 10.11. mennessä.
Piiriyhdistyksen hallitukseen voit ilmoittautua puolueen foorumilla os. https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewtopic.php?f=54&t=1357 tai toimittamalla esittelytekstisi sähköpostilla varsinais-suomi@piraattipuolue.fi.
Hallituksen jäsenten tehtäviin kuuluvat olennaisena osana kokouksissa Varsinais-Suomen Piraattien toiminnasta päättäminen ja muut mahdolliset tehtävät, jotka päätetään kokouksissa.

Asialista

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuuden ja päätäntävallan toteaminen
3. Kokouksen järjestäytyminen: valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastajat ja tarvittava määrä ääntenlaskijoita
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Ilmoitusasiat
6. Hyväksytään toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2020
7. Valitaan uusi hallitus
8. Päätetään hallituksen kokoonpano
8.1 Valitaan hallitukselle puheenjohtaja
8.2 Valitaan hallitukselle 1-2 varapuheenjohtajaa
8.3 Valitaan hallituksen muut varsinaiset jäsenet
8.4 Valitaan hallituksen varajäsenet
9. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
10. Muut jäsenten esille tuomat asiat, joista on ilmoitettu hallitukselle vähintään viikkoa ennen syyskokousta
11. Kokouksen päättäminen.
Nähdään Koulussa!

 

Varsinais-Suomen Piraatit kutsuu koolle ylimääräisen jäsenkokouksen vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaiden vahvistamiseksi.

Kokous pidetään lauantaina 9.2.2019 Turussa Cosmic Comic Cafessa kello 18.00 (Kauppiaskatu 4, Forum 20100 Turku).

Nyt on hyvä hetki ilmoittautua ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin!
Ehdokkuus vaatii minimissään edustavan valokuvan ja muutaman vaalikoneen täyttämisen. Varsinais-Suomen piiri tukee ja neuvoo ehdokkaitaan, missään vaiheessa ei tule jäämään yksin.
Ehdokkuus on myös erinomainen tilaisuus verkostoitua ja hioa esiintymistaitojaan.

Piiriyhdistyksen hallituksen tavoittaa sähköpostitse osoitteella varsinais-suomi@piraattipuolue.fi.
Ehdokkaaksi voi ilmoittautua osoitteessa https://piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi/

Piraattipuolueen Varsinais-Suomen piiriyhdistys ry.
Kutsu ylimääräiseen kevätkokoukseen

Paikka: Cosmic Comic Cafe
Aika: 9.2.2019 klo 18.00
Osoite: Kauppiaskatu 4, Forum, Turku
Google-kalenteri: http://piraattipuolue.fi/kalenteri

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen laillisuuden ja päätäntävallan toteaminen
3. Kokouksen järjestäytyminen: valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastajat ja tarvittava määrä ääntenlaskijoita
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Ilmoitusasiat
6. Eduskuntavaaliehdokkaiden vahvistaminen
7. Piirin rahastonhoitajan nimeäminen
8. Kokouksen päättäminen

Nähdään Cosmicissa!

Timo Hellman,
varapuheenjohtaja,
Varsinais-Suomen Piraatit

Heipä hei,
on taas aika pitää Varsinais-Suomen Piraattien syyskokous!
Kokous pidetään 16.12.2018 Turussa, Panimoravintola Koulun Historian luokassa klo 16.00 (Eerikinkatu 18, 20100 Turku).

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/335646180559704/

Google-kalenteri: https://piraattipuolue.fi/kalenteri/

Syyskokouksessa Varsinais-Suomen piiriyhdistys valitsee hallituksen vuodelle 2019. Kokouksessa käsitellään myös jäsenten esille tuomat asiat. Huomaa, että mikäli tahdot saada asialistalle käsiteltäväksi aiheen, tulee ilmoitus siitä lähettää piiriyhdistyksen hallitukselle osoitteeseen varsinais-suomi@piraattipuolue.fi viimeistään viikkoa ennen kokouspäivää eli 9.12. mennessä.

Piiriyhdistyksen hallitukseen voit ilmoittautua toimittamalla esittelyteksti sähköpostilla varsinais-suomi@piraattipuolue.fi.

Hallituksen jäsenten tehtäviin kuuluvat olennaisena osana kokouksissa Varsinais-Suomen Piraattien toiminnasta päättäminen ja muut mahdolliset tehtävät, jotka päätetään kokouksissa. Hallitukseen liittymistä ei tarvitse jännittää, vaan ottaa vastaan tilaisuutena kerätä kokemusta, jota tulee tarvitsemaan myöhemmin elämässä. Jokaiselle annetaan kannettavaksi juuri niin paljon vastuuta kuin he ovat valmiita kantamaan.

Asialista

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuuden ja päätäntävallan toteaminen

3. Kokouksen järjestäytyminen: valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, pöytäkirjantarkastajat ja tarvittava määrä ääntenlaskijoita

4. Esityslistan hyväksyminen

5. Ilmoitusasiat

6. Hyväksytään toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2019

7. Valitaan uusi hallitus

7.1 Päätetään hallituksen kokoonpano

7.2 Valitaan hallitukselle puheenjohtaja

7.3. Valitaan hallitukselle 1-2 varapuheenjohtajaa

7.4. Valitaan hallituksen muut varsinaiset jäsenet

7.5 Valitaan hallituksen varajäsenet

8. Valitaan toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

9. Muut jäsenten esille tuomat asiat, joista on ilmoitettu hallitukselle vähintään viikkoa ennen syyskokousta

10. Kokouksen päättäminen

Nähdään Koulussa!

LEHDISTÖTIEDOTE

Vapaa julkaistavaksi heti

2.9.2018

 

Piraattipuolue ainoana kipupotilaiden puolella

 

Piraattipuolueen uusi päihdepoliittinen linjaus asettuu voimakkaasti tukemaan lääkekannabista käyttäviä potilaita, jotka on viranomaisten toimesta ajettu ahtaalle Suomessa.

Piraattipuolue linjasi ylimääräisessä puoluekokouksessaan 21.7.2018 että se lähtee ajamaan kannabiksen täyttä laillistamista. Piraattipuolue on ainoa puolue, joka on ottanut näin selkeän kannan. Aiemmin Piraattipuolue muotoili linjakseen dekriminalisoinnin. Piraattipuolue asettuu voimakkaasti kannattamaan myös kannabiksen lääkinnällistä käyttöä ja haluaa lisätä sekä helpottaa lääkekannabiksen käyttöä eri sairauksien hoidossa. Lääkekannabiksen käyttäjiä on THL:n arvion mukaan 2000-5000 Suomessa, mutta reseptillä eli laillisesti lääkekannabista käyttää vain pieni osa tästä määrästä. Lääkekannabis on potilaiden oman näkemyksen mukaan parantanut elämänlaatua merkittävästi ja auttanut monia pääsemään irti huomattavasti vaarallisemmista lääkkeistä, kuten vahvat kipulääkkeet. Lääkekannabiksen haitat ovat häviävän pieniä, kun haittoja vertaillaan useisiin reseptillä saataviin lääkkeisiin. Turkulaiset apteekit ovat toimineet uranuurtajina ja auttaneet potilaita saamaan lääkekannabista. Vain muutamat lääkärit Suomessa ovat uskaltautuneet kirjoittamaan reseptejä. Lääkekäyttö on kuitenkin rajattu vain muutamien sairauksien hoitoon, kun siitä hyötyisi merkittävästi suurempi joukko potilaita.

Lääkekannabista käyttävä Johan Kustonen kritisoi Kelaa siitä, ettei Kela enää viime elokuun jälkeen ole korvannut laillisesti lääkkeeksi hankittua kannabista toimeentulotukiasiakkaille. Tämä on ilmeisesti Kelan oma linjaus, sillä mikään laki tai asetus ei ole muuttunut. Kustosen mukaan lääkekannabis maksaa nyt potilaille noin 900 euroa kuukaudessa eli 10 800 euroa vuodessa. ”Tilanne tuntuu absurdilta. Terveydelle välttämättömät lääkkeet tulisi korvata toimeentulotuesta. Eletään kuitenkin länsimaisessa sivistysvaltiossa” Kustonen sanoo.

Tilanne näyttää potilaiden kannalta lohduttomalta sillä myös Fimea on ryhtynyt toimiin lääkekannabiksen käytön vähentämiseksi. Fimean toiminnan seurauksena lääkekannabiksen maahantuontiin tullaan tekemään muutoksia ja potilaat pelkäävät, että entisestään kallis lääkekäyttö kallistuu entisestään. ”- Lääkevalvontaviranomaisen näkökulmasta on todella huolestuttavaa, että myös lääkinnällinen käyttö on lisääntymässä.” toteaa Liisa Näveri Fimeasta. Kannabiksen lääkekäyttö on laillistettu useissa maissa ja lääkekannabis tiedetään tehokkaaksi hoitokeinoksi useisiin sairauksiin. Piraattipuolueen myönteinen kanta kannabiksen laillistamiseen on merkittävä askel myös lääkekäytön helpottamiseksi. Tällä hetkellä Piraattipuolue on ainoa puolue Suomessa, joka on valmis turvaamaan potilaille lääkkeen saatavuuden sekä laajentamaan lääkekäyttöä entisestään. Tällä on merkittävä vaikutus myös itse lääkkeen hintaan, nimenomaan lisääntyvän kilpailun kautta.

 

Timo Hellman

Varsinais-Suomen Piraatit ry:n puheenjohtaja

Puh. 050-5931233

Varsinais-Suomen piraatit on nimennyt kaksitoista ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Turun piraattien kuntavaaliohjelman keskeiset teemat ovat hallinnollisen datan avoimuus, kuntalaisvaikuttamisen kehittäminen, sekä järkevät hankintamallit. Monipuolinen ehdokaslista ja aiempi vaalimenestys herättää luottamusta kuntavaalimenestykseen myös Turussa.

Piraattipuolue on kannatukseltaan suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue, jonka kannatus on kasvanut tasaisesti vaaleista toiseen. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa piraatit saivat Turusta 1300 ääntä, mikä riittäisi mainiosti yhteen valtuustopaikkaan” toteaa piirin puheenjohtaja Tapani Karvinen. 

Piraattipuolue on vaaliliitossa Liberaalipuolueen kanssa Turussa ja muutamissa muissa kaupungeissa. Tiedot ehdokkaista ja kampanjasta löytyytäältä: http://varsinais-suomi.piraattipuolue.fi/kuntavaalit-2017/

Varsinais-Suomen Piraattien kannatus jatkoi kasvuaan eduskuntavaaleissa 2015

Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa. Puolueen kannatus kasvoi 66 prosenttia. Varsinais-Suomen piraatit kasvatti kannatustaan 26 prosenttia. Kaikenkaikkiaan eduskuntavaaleissa vuonna 2011 ääniä saatiin 1664 kappaletta ja vuoden 2015 vaaleissa 2091 kappaletta.

Seuraava projekti on kerätä uudelleen puolueen kannattajakortit. Tähän työhön toivotaan mukaan uusia aktiiveja.

Seuraavien vuosien tavoitteena on kasvattaa aktiivisten jäsenten määrää merkittävästi, kehittää toimintaa edelleen ja saada seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdokkaita valituksi kunnanvaltuustoihin. Vaalien aikaan löytyi taas muutama potentiaalinen tuleva aktiivi, joten alku näyttää lupaavalta. Haasteena on tehdä Piraattipuolue paremmin tunnetuksi kaikissa ikäryhmissä, jotta vaalien aikaan äänestäjille näyttäytyisi useampi varteenotettava vaihtoehto. Piraattipuolue on Suomen suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue.

Aktiivit ja ehdokkaat tekivät ahkerasti ja esimerkillisesti töitä näissä vaaleissa. Murto-osa siitä energiasta vaalien välillä riittää takaamaan meille voiton ensi vaaleissa.

Sivuston uusi ulkoasu

VSP:n verkkosivuja uudistettiin. Nyt sivustolla käytetään vahvasti Bootstrap-frameworkkia. Uudistuksien tarkoitus oli tehdä mobiiliselaaminen helpommaksi ja saada sivusto muutenkin luettavammaksi. Joitain pieniä säätöjä on vielä tulossa. Kaikkia bugeja ei varmaankaan ole saatu vielä löydettyä ja korjattua, joten mikäli löydät sellaisia, jätä kommentti vaikka tähän postaukseen.

Syyskokouksen satoa

Varsinais-Suomen Piraatit valitsivat hallituksen vuodelle 2014 sekä hyväksyivät ensi vuoden toimintasuunnitelman syyskokouksessaan lokakuun lopussa. Hallituksen puheenjohtajan tehtävää jatkaa Tapani Karvinen, varapuheenjohtajaksi valittiin Sebastian Mäki. Uusia jäseniä VSP:n hallituksessa ovat Jiri Keronen ja Antti Tulonen (varajäsen).

Syyskokouksessa hyväksyttin toimintasuunnitelma vuodelle 2014. Uuden toimintasuunnitelman mukana jäseniltä peritään enintään kymmenen euron suuruinen jäsenmaksu. Puheenjohtaja Karvisen mukaan vuodet 2014-15 ovaat yhdistykselle taloudellisesti haasteellisia eurovaalien, sekä pian sen jälkeen alkavan eduskuntavaalikauden vuoksi.

– Yhdistys ei yleisen toiminnan ylläpitämiseen paljoa varoja tarvitse, mutta vaalikaudella täytyy ottaa huomioon mainonnan kulut. Tavoite on että vuonna 2015 vähintään yksi Piraatti valitaan kansanedustajaksi, jolloin pienikin puoluetuki korvaa tarpeen pyytää rahoitusta jäseniltä tai muilta tahoilta.

Jäsenet voivat jatkossa suorittaa 0,01 – 10€:n jäsenmaksun tilisiirrolla yhdistyksen tilille merkitsemällä suorituksen viestiksi ”jäsenmaksu 2014”. Jos maksettu summa on suurempi, ylimääräinen osuus katsotaan lahjoitukseksi yhdistyksen toimintaan. Jäsenmaksun suorittamatta jättäminen ei johda yhdistyksestä erottamiseen.